Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Державна служба охорони культурної спадщини обурена діями міської влади Львова

18 травня представник Громадянської мережі „Опора” Тарас Гаталяк зустрівся із першим заступником начальника Державної служби охорони культурної спадщини Яковом Діхтяром.  Повідомила прес-служба ЛП ГМ „Опора”. Під час зустрічі Тарас Гаталяк передав лист ЛП ГМ „Опора”, у якому проінформовано про ігнорування львівської міською владою приписів Державної служби з вимогою припинити роботи на пл. Ринок, пл. Катедральній та вул. Руській, а також про порушення, які відбуваються щодо зазначених робіт. 

Якову Дехтяру також вручили повний пакет протоколів Наглядової ради, де відображені всі зауваження щодо проектної документації та перебігу незаконних робіт на пл. Ринок.
Після докладного ознайомлення, високопосадовець висловив своє здивування, чому роботи досі не припинено і процитував статтю 30 закону “Про охорону культурної спадщини”, згідно з якою юридичні та фізичні особи зобов’язані негайно виконувати всі приписи Державної служби охорони культурної спадщини. Перший заступник начальника Держслужби висловив своє обурення щодо заяв у пресі міського голови Львова Андрія Садового щодо “перевищення повноважень якоїсь структури з Києва”.
Яків Діхтяр висловив свою підтримку діям громадськості Львова та здивування щодо небажання міських чиновників внести зміни у проектну документацію на вимоги громадськості, а також нерозуміння позиції УКБ та міськвиконкому, які не забезпечили належного громадського обговорення ще до початку робіт.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ