Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Державною таємницею у справі Гонгадзе є форма та методи роботи спецслужб

Учора, 16 лютого, своїм рішенням суд припинив розгляд справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе на невизначений термін для того, щоб з’ясувати, чи є в матеріалах справи державна таємниця. „Балачки про державну таємницю у матеріалах справи розвіялися, як дим, учора, коли суд визнав, що в матеріалах справи немає жодного документу, оформленого, як державна таємниця. Суд виніс смішне і казуїстичне рішення – припинити розгляд справи і зобов’язати експерту з державної таємниці з’ясувати чи є в матеріалах справи таємниця, причому експерта призначено з працівників міліції, яка фактично і здійснювала зовнішнє спостереження за журналістом”, — сказав адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур під час прес-конференції у Львові.
За його словами матеріали справи давно стали відомими навіть громадянам Франції, проте їх приховують від громадян України, оскільки вони показують форми та методи роботи спецслужб.
За словами Андрія Федура, парадокс ситуації полягає в тому, що конфлікт у процесі є не між захистом і обвинуваченням, а всередині обвинувачення. „Прокуратура зі штанців вискакує, аби не викликати тих свідків, яких я вимагаю, адже якби свідчення погодився дати Президент України Віктор Ющенко, решта чиновників вже не могли б відмовити, і ті свідчення суттєво би вплинули на передвиборні рейтинги партій.” На думку Андрій Федура, судове слухання буде продовжено до парламентських виборів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ