Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: Державний архів Львівської області розпочав оцифрування дитячого часопису Малі друзі
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Державний архів Львівської області розпочав оцифрування дитячого часопису "Малі друзі"

Реалії сьогодення вимагають від нас виховувати свідомих та відповідальних українців. З огляду на події, які відбуваються в нашій країні, Держархів Львівської області розпочав оцифрування ілюстрованого журналу для української дітвори «Малі друзі», який видавався з 1937 року по 1944 рік «Українським Видавництвом» у містах Львові та Кракові.

Історичні події того часу породили необхідність дати дітям таку літературу, яка б розбудила в малих читачів любов до свого народу та національної символіки.

Часопис тиражувався українською мовою. Головною ідеєю часопису було виховання гордої та нескореної української патріотичної молоді.

Журнал «Малі друзі» складався з великої кількості рубрик: молитви, історія рідного краю, оповідання, пісні, сценарії, казки, вірші, ребуси, руханки, листування з читачами. В ньому публікували розповіді про відомих українців: Тараса Шевченка, Лесю Українку, Миколу Лисенка, Андрея Шептицького, Маркіяна Шашкевича.

Автори часопису прививали дітям любов до України, вчили пізнавати її минуле.

Журнал «Малі друзі» буде цікавий не тільки для дітей та їхніх батьків, але й для вихователів у дитячих садках та вчителів початкових класів.

Ознайомитися із часописом ви можете на офіційному сайті Державного архіву Львівської області у рубриці Електронний архів підрубриці Видання розділу Друковані видання для дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ