Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Держкіно планує розвивати мережу регіональних кінотеатрів

Державне агентство з питань кіно розробляє Державну програму розвитку національної кіноіндустрії на 2012-2017 роки, особливу увагу в якій приділено розширенню кінотеатральній мережі в обласних центрах і невеликих містах. Про це повідомила Катерина Копилова, голова Держкіно на круглому столі «Кіно на цифрі. Зазирнути за горизонт», повідомляє прес-служба Держкіно.

«У зв'язку із цим, найближчим часом потрібно провести інспектування всіх кінозалів в регіонах і зрозуміти, на яку кількість екранів ми можемо розраховувати. Необхідно скласти типовий бюджет модернізації цих залів», - говорить пані Копилова.

Крім того, за її словами, необхідно розробити «механізм партнерства між державою і приватним капіталом, продумати пільги та преференції для залучення інвестицій в розвиток кінотеатральної мережі в регіонах».

Як зазначає Денис Ржавський, голова Української кіноасоціації, кількість кінозалів в Україні, яка існує зараз, не дозволяє окупитися жодному національному фільму: «Однією з ключових проблем окупності українського фільму є недостатній розвиток кінотеатральної мережі. Сьогодні у нас є всього 380 екранів, за таких умов жоден фільм, розрахований на український прокат, не може бути рентабельним. Тому розвиток мережі регіональних кінотеатрів - в числі основних пріоритетів».

На думку, пана Ржавського, потрібно опрацьовувати кілька програм розвитку кінотеатральної мережі, в залежності від місцевої специфіки.

«Телекритика»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ