Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Держкіно виділило кошти на фільм про спільні дії УПА та АК
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Держкіно виділило кошти на фільм про спільні дії УПА та АК

19-го грудня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «UM-GROUP» контракт про надання державної фінансової підтримки документальному фільму Віталія Загоруйка «Операція «Грубешів»
Реконструкція вояків УПА та АК (ВіН) під час Грубешівської операції

Проект цього фільму став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Режисером фільму та автором сценарію є Віталій Загоруйко, продюсером – Артем Денисов. Сума державної фінансової підтримки цього проекту становить 3 млн 468 тис. 235 грн., що і становить загальну вартість виробництва.

Стрічка розповідає про спільну боротьбу українських та польських повстанців проти радянських комуністів під час та після Другої світової війни. У ті роки українці та поляки були запеклими ворогами. І це робить факт їхньої бойової співпраці ще більш цінним та показовим. Один із них – спільна акція у польському місті Грубешів, під час якої був розгромлений радянський гарнізон, звільнені в’язні місцевої тюрми та зірваний процес примусового переселення українців.

За словами автора картини Віталія Загоруйка, головною ідеєю фільму є те, що Україна та Польща мають бути добрими сусідами: «Ми маємо бути надійними союзниками не лише через те, що наші країни є цивілізованими, але й через те, що зараз у нас є спільна смертельна небезпека – агресивна шовіністична Росія. Попри всі страшні конфлікти, які переживали наші народи в минулому, історія знає і чудові приклади українсько-польської спільної боротьби та гарних взаємин».

Реліз фільму запланований на жовтень 2018-го року.

Державне агентство України з питань кіно

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ