Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держкомтелерадіо розробив проект плану заходів щодо видання Великої української енциклопедії

Держкомтелерадіо розробив проект плану заходів із підготовки та видання впродовж 2013 – 2020 років Великої української енциклопедії. Про це йдеться у відповідному проекті урядової постанови, підготовленому Комітетом на виконання Указу Президента України. Повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

Зокрема, план заходів передбачає спільну роботу Держкомтелерадіо та інших центральних органів виконавчої влади, Національної академії наук тощо, спрямовану на реалізацію цього завдання. Так, НАНУ працюватиме над розробкою концепції та словника енциклопедії, а Держкомтелерадіо сприятиме висвітленню у ЗМІ процесу її підготовки.

Окрім того, проект регламентує утворення державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво імені М.П. Бажана», яка реалізує ідею поєднання наукової та редакційно-видавничої діяльності як складових одного процесу у підготовці та випуску зазначеної енциклопедії та інших довідково-енциклопедичних видань.

Установа, яку планується створити на базі державного спеціалізованого видавництва «Українська енциклопедія» імені М.П. Бажана» та Головної редакції Зводу пам’яток історії та культури України при ньому, ввійде до сфери управління Держкомтелерадіо. Впродовж року вирішуватиметься питання її розміщення в будинку по вул. Б. Хмельницького, 51 «а».

Детальніше із текстом проекту урядової постанови можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо у рубриці «Законопроектна діяльність» http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=98919&cat_id=74130.

Інформаційно. Відповідно до Указу Президента України від 2 січня 2013 р. № 1 «Про Велику українську енциклопедію», планується створити впродовж найближчих 7 років Велику українську енциклопедію, метою якої стане систематизація і поширення наукових знань про внесок України у світову історію і культуру, розробити план заходів щодо реалізації цього грандіозного видавничого проекту, а також реорганізувати державне спеціалізоване видавництво «Українська енциклопедія» імені М.П. Бажана» в наукову установу.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ