Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Держмитслужба розпочала громадське обговорення змін до порядку заповнення декларації митної вартості

28 серпня поточного року Держмитслужба України розпочала громадське обговорення проекту наказу „Про внесення змін до наказу Держмитслужби від 02.12.03 № 828”, яким передбачається внести зміни до порядку заповнення декларації митної вартості (ДМВ). Внесення запропонованих змін обумовлене передусім необхідністю усунення невідповідності нині діючого Порядку заповнення ДМВ положенням чинного законодавства. Повідомив відділ з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю.

  

Проектом поміж іншого передбачено:

 

виключення з Порядку заповнення ДМВ посилань на регуляторні акти, які втратили чинність;

 

спрощення Порядку заповнення ДМВ в частині зазначення інформації тільки в основних аркушах вантажної митної декларації;

 

врахування особливостей заповнення ДМВ у випадках випуску товарів у вільний обіг під обраний декларантом вид гарантійних зобов’язань.

 

Як очікується, реалізація цього проекту наказу дасть можливість посилити контроль за внесенням до ДМВ відомостей про складові митної вартості, що, у свою чергу, поліпшить контроль за правильністю визначення декларантом митної вартості товарів.

 

Проект наказу розміщено на офіційному веб-сайті Держмитслужби України в мережі Інтернет www.kmu.gov.ua/dmsu (www.customs.gov.ua) у рубриці „Обговорення проектів нормативно-правових актів, що регулюють здійснення митного контролю та митного оформлення” розділу „Нормативно-правові документи”.

 

Пропозиції та зауваження (у письмовому та/або електронному вигляді) приймаються протягом 30 днів з моменту його опублікування за такими адресами:

 

Держмитслужба України, 04119, м. Київ, вул. Дегтярівська, 11-г; е-mail: [email protected].  

 

Держкомпідприємництва України, 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11; е-mail: [email protected].

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ