Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Держпідприємництво працює над створенням умов для розвитку бізнесу в сфері ЖКГ

Громадська рада при Держпідприємництві України підтримує Всеукраїнський соціально-економічний проект «Управдом XXI». Його метою є створення цивілізованого ринку управління багатоквартирними будинками і комерційною нерухомістю в Україні. Разом з тим планується залучитинаринок житлового та комунального господарства малий та середній бізнес, повідомили у прес-службі Держпідприємництва України.

Перший заступник Голови Держпідприємництва Олександр Потімков під час засідання Національної ради ОСББ в Мінрегіоні 25 січня, зазначив, що актуальним питанням є розробка ефективної системи саморегулювання бізнесу та самоврядування власників багатоквартирних будинків в Україні. Оскільки ЖКГ - в першу чергу, питання безпеки громадян, ця сфера обов'язково потребує працездатної системи регулювання.

Проект «Управдом ХХІ» передбачає підготовку кадрів у сфері управління майном житлового комплексу та забезпечення його належної експлуатації. Передача цих функцій від ЖЕКів відповідальним представникам бізнесу сприятиме підвищенню якості життя українських громадян. Керівництво Держпідприємництва закликає громадськість обговорити та прописати необхідний рівень професійних знань управителів, сформувати правила і стандарти їх роботи.

«Подумайте яким вимогам повинен відповідати управитель, а ми тоді подумаємо як внести це в систему шляхом навчання, освіти, підвищення кваліфікації», - заявив Олександр Потімков.

Один з ініціаторів проекту, голова Громадської ради при Держпідприємництві Павло Міхайліді, звернув увагу на те, що перші кроки вже зроблено: «До проекту вже приєдналися Луганськ та Івано-Франківськ, готовий стати містом-учасником проекту і Миколаїв, найближчим часом круглі столи для обговорення проблем реформування ЖКГ відбудуться ще у кількох великих містах України».

Запрацював офіційний сайт проекту «Управдом XXI» http://www.upravdom21.com, де розміщена вся необхідна інформація щодо його реалізації. На даному етапі триває формування робочої групи проекту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ