Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Держпідприємництво стверджує, що рішення виконкому щодо встановлення вивісок у Львові не відповідає законодавству

Представництво Держпідприємництва України у Львівській області вважає за необхідне скасувати рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 15.04.2005 р. № 355 «Про затвердження Порядку встановлення вивісок у  м. Львові», як таке, що не відповідає вимогам законодавства України, а норми, які викладені в проекті рішення виконавчого комітету Львівської міської ради «Про порядок встановлення вивісок у м. Львові», як такі, що не відповідають вимогам законодавства України. Про це повідомив голова Представництва Держпідприємництва України у Львівській області – радник голови Держпідприємництва України Ярослав Кашуба.
 Зокрема, сьогодні у Львівській міській раді відбулося засідання міжвідомчої ради з питань реклами. За результатами засідання Представництво Держпідприємництва України у Львівській області надало пропозиції та зауваження щодо впорядкування розташування вивісок у м. Львові та розробки проекту рішення виконавчого комітету Львівської міської ради «Про порядок встановлення вивісок у м. Львові».
Дозвільним органам необхідно враховувати положення частини четвертої статті 10 ЗУ «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», відповідно до якої в разі застосування дозвільним органом нормативно-правових актів, прийнятих із порушенням вимог частини першої статті 4 Закону про дозвільну систему, суб’єкт господарювання, законні права якого були порушені у зв’язку з прийняттям та застосуванням таких нормативно-правових актів, має право звернутися до суду з позовом про захист (поновлення) своїх прав та відшкодування завданої шкоди. Оскільки законами України не передбачено документ дозвільного характеру, який регламентує встановлення вивіски.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ