Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держприкордонслужба звітує про 600 громадян, які вночі скористались безвізом

Уночі проти 11 червня громадяни України почали перетинати кордон в рамках безвізового режиму з країнами Європи. Як уже повідомлялося, майже 600 українців, які мають біометричні паспорти, співробітники Держприкордонслужби оформили на цей час у пунктах пропуску на кордоні з ЄС та в аеропортах, звідки відбуваються рейси в європейські країни. Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, що безвізовий режим дозволяє громадянам України перебувати на території країн ЄС не більше як 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду.

Діти віком від 16 років і старші мають право подорожувати до Європи без віз самостійно, до 16 років виїжджати за межі України можна лише у супроводі обох батьків, або одного з батьків чи з довіреною особою, маючи при собі нотаріально завірену згоду. Якщо один із батьків живе за кордоном, то згоду засвідчують у консульських установах МЗС України.

З усіма деталями та правилами перетину кордону, в тому числі дітьми, можна ознайомитися на сайті Державної прикордонної служби України. Крім того, перед поїздкою обов’язково консультуйтеся та дізнавайтеся про умови, що діють на кордоні країни, яку плануєте відвідати. Адже, аби подорож була вдалою вона також залежить від кожного мандрівника та його відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ