Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держсекретар США Майкл Помпео привітав Блаженнійшого Митрополита Епіфанія

Відбулася телефонна розмова Блаженнійшого Митрополита Епіфанія та Державного Секретаря США Майкла Помпео.

18 грудня 2018 р. Державний Секретар США Майкл Р. Помпео зателефонував до новообраного Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, щоб підкреслити підтримку США релігійної свободи та українського суверенітету.

Держсекретар привітав Його Блаженство з успішним проведенням Об’єднавчого Собору та з утворенням в Україні помісної Української Православної Церкви зазначивши, що США поважають вибір всіх українців у їх волевиявленні.

Держсекретар США Майкл Помпео привітав також митрополита Епіфанія з обранням Предстоятелем Православної Церкви України зазначивши, що «Постання в Україні єдиної Православної Церкви – це історичний момент для всього українського народу і світового Православ’я, а також важливий чинник державотворчих процесів».

В свою чергу Блаженнійший Епіфаній подякував Державному секретарю США за привітання і слова підтримки. У телефонній розмові Предстоятель зокрема сказав: «15 грудня відбулося волевиявлення православних віруючих України бути автокефальною Церквою. І ми вдячні багатьом країнам, які підтримали це прагнення українського народу. Особлива наша подяка Сполученим Штатам Америки, адже захищаючи свободу віросповідання в усьому світі, ви також підтримали і наше прагнення бути свобідною і визнаною у світовому Православ’ї Церквою» – сказав митрополит.

Спілкуючись із Державним Секретарем США, Предстоятель наголосив на важливій ролі у вирішення українського церковного питання Вселенського Патріарха Варфоломія та Вселенського престолу.

Митрополит Епіфаній заявив, що твердо переконаний в подальшому процесі свобідного волевиявлення, бо єпископат і духовенство об’єднаної Української Православної Церкви закликає усіх до стриманості і миру.

Під час бесіди сторони висловили своє прагнення щодо подальшої співпраці задля досягнення миру в Україні і відновлення її територіальної цілісності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ