Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Держспоживстандарт України розробляє новий стандарт „Води мінеральні природні, фасовані. Загальні технічні умови”

Держспоживстандарт України розробляє новий стандарт „Води мінеральні природні, фасовані. Загальні технічні умови”. Про це йшлося на семінарі з питань контролю якості мінеральних вод, що видобуваються в Західному регіоні України, який був проведений сьогодні, 4 квітня, в Трускавці.
За словами начальника управління стандартизації Держспоживстандарту України Андрія Нєлєпова, замість чинного стандарту ДСТУ 878-93 розробляється новий стандарт „Води мінеральні природні, фасовані. Загальні технічні умови”, який буде поширюватись на природні підземні води, фасовані у тару в природному стані, тобто негазовані або природногазовані. Цей новий стандарт регламентуватиме правила приймання, транспортування, зберігання, фасування, методи контролю, вимоги охорони довкілля, безпеки і гарантій виробника.
Як зазначає Андрій Нєлєпов, у новому стандарті зазначатимуться властивості мінеральних природних лікувально-столових та лікувальних вод, а також протипоказання, що будуть обґрунтовуватись експериментально-доклінічними дослідженнями.
„На етикетці виробника лікувальних вод має зазначатись, що при тривалому споживанні вони можуть спричинити шкоду”, — зауважив  Андрій Нєлєпов.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ