Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Спорт

Десь між Сочі і Ванкувером, – депутат про вартість підготовки до Олімпіади 2022

Це будуть не ті 50 млрд доларів, які витрачають на підготовку зимової Олімпіади на літньому курорті в Сочі, але і не ті 10 мільярдів, які витратили на підготовку найменш затратної Олімпіади у Ванкувері. Хоча суму вам зараз не назве ніхто, – так підт час засідання львівського Прес-клубу голова бюджетної комісії Львівської облради Ярослав Качмарик відповів на запитання про фінансування підготовки Олімпійських ігор 2022, які Україна має намір провести у Львові і Карпатах.

«Можна по-різному підходити до оцінки. До прикладу, на Економному форумі в Трускавці у 2012 році говорили, що якщо кожного року по 1 мільярду освоювати, то до 2022 року ми будемо повністю готові і це буде прекрасна Олімпіада», – сказав він.

Він також додав, що «Олімпійська надія-2022» є загальнонаціональним проектом, яким опікується Державна агенція інвестицій і управління національними проектами, і там мова йде про орієнтовно 25 млрд гривень. При цьому, що дуже важливо, зазначив депутат, що це не лише державні кошти, повинно бути і приватне фінансування.

Качмарик зауважив, що є види спорту, які не мають комерційної складової, наприклад, бобслей чи стрибки з трампліна. Водночас, якщо мова йде про гірські лижі, слалом тощо, мало б з’явитися багато охочих фінансувати це. Крім цього, повинно бути і співфінансування з обласного бюджету.

Нагадаємо, учора, 5 листопада, на 17-му засіданні Генеральної асамблеї Національного Олімпійського комітету Україна подала заявку на прийом Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор-2022 у Львові. Заявку підписали віце-прем'єр Олександр Вілкул, голова НОК Сергій Бубка та мер Львова Андрій Садовий.

З моменту підпису цієї декларації Львів офіційно стає містом-заявником на отримання статусу кандидата. Місто має бути затверджене виконкомом Міжнародного Олімпійського комітету, який відбудеться 14 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ