Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Дейнека: 2007 року за участь у незаконному продажі деревини на Львівщині було звільнено 30 лісівників

Протягом лютого цього року у Львівській області інспекцією Львівського обласного управління лісового господарства разом із працівниками спецпідрозділу „Беркут” було виявлено 37 пилорам, які використовували 1292 кубометра деревини без відповідних на це документів про походження лісу. Як розповів начальник управління Анатолій Дейнека під час сьогоднішньої прес-конференції у Львові, документи щодо нелегальної переробки деревини були скеровані до правоохоронних органів.
 Також, за словами Дейнеки, протягом минулого року серед 1800 працівників господарства було виявлено і звільнено 30 осіб які брали участь у незаконному продажі деревини.
„Незаконна торгівля деревиною є болючою проблемою для нас, – повідомив Дейнека. – Я закликаю власників 500 пилорам у області прийти на аукціон деревини і легально купити деревину”.
Як повідомив Анатолій Дейнека, біржові торги є доброю формою легалізації, і „за два роки їхнього проведення ця справа потужно просунулась”.
Водночас, як зауважив начальник управління, самі працівники лісової охорони часто не мають достатніх важелів впливу на порушників, оскільки перевірки можливі лише за участі правоохоронних органів. Крім того, управління запропонувало законодавчо ввести внутрішній сертифікат про походження деревини, який стане обов’язковим для  усіх, чи це підприємство „Галсілліс”, чи це деревообробні підприємства Міністерства оборони.
„Раніше такий сертифікат було введено щодо деревини, яка йде на експорт, а це суттєво обмежило нелегальний вивіз, – каже Дейнека. – Оскільки у цьому питанні ми тісно працюємо з СБУ та МВС було виявлено й порушено ряд кримінальних справ по підробці сертифікатів походження деревини”.
Як розповів Дейнека, щоби надати додаткові повноваження працівників лісової охорони запропоновано внести відповідні зміни у Лісовий кодекс та Статут господарства.
Загалом, як повідомив Анатолій Дейнека, найбільш порушень щодо незаконних операцій з деревиною виявлено у Старосамбірському, Турківському, Яворівському та Стрийському районах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ