Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Діалог про Єдину помісну Церкву зараз припинений, - митрополит Димитрій

Діалог про Єдину помісну Церкву зараз припинений. Він зараз переведений в іншу площину, адже російська церква ще сама шукає тієї платформи, на якій вона повинна будувати свої стосунки з тими церквами, яких не визнає. Про це сьогодні, 3 січня, в коментарі Гал-інфо повідомив Владика Димитрій (в миру Вадим Рудюк), митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП.

«Той документ, який мав бути прийнятий про «діалог з розкольниками», як вони це називають, був відхилений Міжсоборною присутністю і не вийшов на рішення того архієрейського Собору, який відбувається в Москві вчора й сьогодні. Цей документ пішов на доопрацювання. Це означає, що російська церква ще сама шукає тої площадки, де вона може з нами зустрічатися. Мені здається, що та перша зустріч, яка була ще у жовтні 2009 року, задала тон, тому що всі побачили - ми зустрілись. А як далі діяти і говорити? Вони офіційно не відмовляються від переговорного процесу та діалогу, але, нажаль, та політична ситуація, яка склалася в Україні, цьому не сприяє, тому ми чекаємо», - повідомив Владика Димитрій.

Він також повідомив, що Патріарх України-Руси Філарет не мав зустрічі з Митрополитом Київським та всієї України Володимиром, однак Митрополит Володимир ніде не висловлювався проти продовження такого діалогу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ