Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Дітей без щеплень пустять у садки

Депутати хочуть дозволити ходити в дитсадки дітям, яким не зробили обов'язкові щеплення. Про це пише газета "Сегодня".

Днями Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект, який скасовує заборону на відвідування дитячих установ малятами, які вчасно не отримали профілактичні щеплення (хоча вони залишаються обов'язковими), повідомляє УП.

Замість заборони автор законопроекту голова комітету ВР із питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва пропонує ввести норму, яка дозволить тимчасово обмежити відвідування нещепленими дітьми садків у період неблагополучної епідемічної ситуації.

Мається на увазі, що якщо в якому-небудь місті почастішали, наприклад, випадки кору, то нещепленим від цього вірусу дітям тимчасово заборонять ходити в садок.

Як відомо, обов'язковими є щеплення від туберкульозу, поліомієліту, кору, краснухи, дифтерії, коклюшу і т.д.

У парламентському комітеті з питань охорони здоров'я запевняють, що епідеміями в країні рішення допускати в садки нещеплених дітей не загрожує.

"Через потенційну загрозу захворювання ми не можемо забороняти відвідувати дитсадки й нормально розвиватися дітям, яким не зробили щеплення. Це загальноєвропейська практика", - говорить заступник голови комітету Віктор Корж.

До останнього часу дітей без щеплень у дитячі садки в Україні не приймали. Через це деякі батьки подавали в садки фальшиві довідки про зроблені щеплення.

Торік багато батьків стали заручниками ситуації, коли вакцин у поліклініках не було, а без щеплень дітей не брали в садки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ