Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Надзвичайні події

Дітей на Житомирщині отруїли кашею

На харчоблоці загальноосвітньої школи в Житомирській області, де учора отруїлося близько 120 дітей, не було технологічних карт на страви. Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Сергій Риженко.

"Каша на харчоблоці була приготована з порушеннями. Там немає технологічних карт (на страви), і каша була приготована на свій розсуд, а також залита молоком, що стало середовищем для розмноження організмів. Зараз ми спостерігаємо дітей в інфекційному стаціонарі. Це все, що я можу сказати", - сказав С.Риженко, повідомляє УНН.

Нагадаємо, учора, 2 червня, до Малинської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом - харчова токсикоінфекція - госпіталізовано 14 учнів (1997-2002 р.н.). Ці діти проходили виробничу практику у середній школі смт Гранітне Малинського району, що на Житомирщині.

Показник харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій по Україні за даними МОЗ на 2011 рік наступна: всього було 220 хворих, з них 50 – дорослі та 170 – діти, що загалом на 497 випадків менше, ніж за 2010 рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ