Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Дітей з пробірки виграватимуть в лотерею

Лотерея, яка дозволить потенційним батькам «виграти» дитину, скоро стартує у Великобританії.

Як повідомляє «The Telegraph», білети на цей суперечливий розіграш надійдуть у продаж цього місяця і коштуватимуть 20 фунтів стерлінгів кожен.

Комісія з азартних ігор видала ліцензію To Hatch, яка пропонує свої поради парам, які потребують запліднення у пробірці.

Щомісячний приз, який вперше видадуть 30 липня,  це буде  25 тисяч фунтів стерлінгів на індивідуальне лікування непліддя в одній з найкращих клінік країни.

Пропозиція дійсна не лише для пар. Одинаки, геї та гравці старшого віку, які зможуть передати приз друзям чи родичам, також матимуть дозвіл на участь у грі.

Втім, гру вже затаврували як принизливу. Зрештою, білет можна придбати у газетному кіоску.

Організатори лотереї обіцяють, що переможцям буде надано номер у шикарному готелі на ніч перед тим, як їх відвезуть машиною до клініки на лікування.

Якщо стандартне екстракорпоральне запліднення не вдасться, їм запропонують донорські яйцеклітини, репродуктивну хірургію та навіть сурогатне материнство. Вони також отримають мобільний телефон, щоб увесь час бути на зв’язку з медиками.

Репродуктивні лікарі у кожній клініці на основі своєї оцінки створять необхідні умови для настання кожної вірогідної вагітності.

Якщо жінка здорова, але їй за 45, їй запропонують донорські яйцеклітини.

Прибуток отримає To Hatch.

Якщо переможе самотній чоловік чи жінка, їх забезпечать донорською спермою або сурогатною матір’ю та донорським ембріоном.

Жозефіна Куінтавалле з групи з етичної дилеми «Коментар щодо репродуктивної етики» сказала: «Це принижує всю природу людської репродукції. Створення людського життя не повинне бути пониженим до громадської лотереї. Чи не краще би замість цього більше коштів виділити на дослідження проблем  безплідності?». Засновник To Hatch Каміль Страчан стверджує, що багато пар не можуть дозволити собі витратити 5 тисяч фунтів стерлінгів на одноразове лікування через скорочення бюджету, і це обірвало чималі надії Державної служби охорони здоров’я.

«Ми запропонуємо парам, що борються, абсолютно індивідуальний підхід, - зазначила вона. - Ми сподіваємося, що лотерея To Hatch полегшить навантаження на Державну службу охорони здоров’я та зменшить тиск хоча б на декого тих, хто бореться». Приблизно одна пара із семи страждає на безплідність, і 1% новонароджених у Великобританії з’явилися на світ за допомогою запліднення в пробірці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ