Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Діти та вихователі одного з дитсадочків Львова можуть опинитися на вулиці

Діти та вихователі садочка на Сулими, 32 повинні виселитися з приміщення. Таким є рішення Господарського суду Львівської області, яке ухвалило рішення про передачу цього приміщення банку „Київ”. У зв’язку з тим депутати Львівської міської ради звернулися до голови правління банку Миколи Марченка, голови спостережної ради банку „Київ”, віце-президента холдингової компанії „Київміськбуд” Віктора Величка та голови Нацбанку Володимира Стельмаха з проханням проявити добру волю і не виселяти дітей з дитячого садочка.
„У Львові склалась надзвичайна ситуація, внаслідок якої на вулиці можуть опинитись понад 60 вихованців та вихователів дитячого садочка. На жаль, такі наслідки є можливими внаслідок дій представництва банку „Київ” у місті Львові, яке домагається виселення дошкільного навчального закладу №61 ВАТ „Завод „Львівсільмаш” з приміщення на вулиці І. Сулими, 32. Згідно з Ухвалою Господарського суду міста Києва від 21.07.2006 року садочок опинився у власності банку „Київ”.
«Звертаємо Вашу увагу на те, що ліквідація дитячих дошкільних закладів здійснюється у відповідності до Закону України „Про дошкільну освіту”. Статтею 16 цього Закону передбачено, що рішення про ліквідацію приватного дошкільного навчального закладу приймається засновником (власником) за погодженням із відповідним органом виконавчої влади з питань освіти.
Цією ж статтею передбачено, що вивільнені приміщення ліквідованих державних та комунальних дошкільних навчальних закладів використовуються виключно для роботи з дітьми. Дошкільні навчальні заклади передаються центральними органами державної влади або власником з державної до комунальної власності на безоплатній основі.
Враховуючи зазначене вище, викликає сумнів законність відчуження будівлі дитячого садочка на користь Вашої установи.
Розуміючи Ваше право самостійно розпоряджатись майном, що Вам належить як добросовісному набувачу, наполегливо просимо Вас врахувати соціальний аспект цієї справи. Вигнання з дитячого садочку дітей та вихователів, можливий вибух соціального невдоволення та створення напруженої конфліктної ситуації можуть завдати непоправної шкоди іміджу такої поважної установи як банк «Київ», поставити під загрозу репутацію банку не лише у Львові, але й поза його межами.
Натомість, підтримка такого важливого для міста соціального проекту як функціонування дитячої установи гарантовано закріпить реноме банку як установи, що дбає не лише про заробіток, але й власну соціальну місію.
Ще раз звертаємося до Вас з клопотанням переглянути наміри Львівського представництва Банку «Київ» щодо приміщення дошкільного навчального закладу №61 ВАТ «Завод «Львівсільмаш» на вулиці І. Сулими, 32 та прийняти мудре і шляхетне рішення. У випадку, якщо Ви не матимете змоги утримувати дитячий садок, місто готове прийняте це приміщення в комунальну власність та взяти на себе відповідальність за функціонування цього закладу”, — йдеться у зверненні.
Звернення підписане міським головою Андрієм Садовим і проголосоване депутатами Львівської міської ради.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ