Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, оздоровляться в дитячих центрах

фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
1/4
На Львівщині розпочали підбір дітей на IV зміни до Українського дитячого центру «Молода гвардія» (м. Одеса) та Міжнародного дитячого центру «Артек» (м. Київ, Пуща-Водиця), які розпочнуться 30 та 31 травня та триватимуть 21 день.

Про це інформує пресслужба Львівської ОДА.

У департаменті соціального захисту населення відбулась Zoom-нарада з територіальними громадами щодо оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки в цих закладах.

За словами директора департаменту Віктора Степанюка, путівки в «Артек» та «Молоду гвардію» на IV зміну, придбані за рахунок коштів державного бюджету, надаються безоплатно, із частковою оплатою в розмірі 20, 30 чи 50 відсотків вартості путівки, яка вноситься батьками (особами, які їх замінюють) за визначеним Міністерством соціальної політики України Положенням.

Отже:

  • Батьківська доплата за путівку в ДПУ «МДЦ Артек» із частковою оплатою у розмірі 20 відсотків вартості становить 2 719,92 грн;

в ДПУ «УДЦ Молода гвардія» - 2 533,36 грн.

  • Батьківська доплата за путівку в ДПУ «МДЦ Артек» із частковою оплатою у розмірі 30 відсотків вартості становить 4 079,88 грн;

в ДПУ «УДЦ Молода гвардія» - 3 800,03 грн.

  • Батьківська доплата за путівку в ДПУ «МДЦ Артек» із частковою оплатою у розмірі 50 відсотків вартості становить 6 799,80 грн;

в ДПУ «УДЦ Молода гвардія» - 6 333,39 грн.

У департаменті зауважили, що дитина, яка потребує особливої соціальної уваги та підтримки, яка має право на отримання безоплатної путівки або путівки з частковою оплатою у розмірі 20 чи 30 відсотків вартості, у разі відсутності відповідної путівки може отримати путівку з меншою частковою оплатою вартості, яку може запропонувати структурний підрозділ відповідальний за оздоровлення та відпочинок дітей, за згодою батьків (осіб, які їх замінюють).

Під час наради Віктор Степанюк наголосив, що кожна громада повинна відповідально організувати підбір дітей, які мають право на оздоровлення та відпочинок у вищезазначених дитячих центрах.

Для роз’яснень щодо порядку направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, до дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія» необхідно звертатися  до департаменту соціального захисту населення за тел. (032)255-47-96.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ