Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Діти зі Сходу України відпочили у мальовничих Карпатах

Багаторічна співпраця між відділами освіти Сколівського району Львівської області та Куйбишівського району Запорізької області дала позитивні результати, і на початку 2015 року 20 дітей із Олексіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Куйбишівського району відвідали мальовничі Карпати. Повідомили у Львівській ОДА.

Їх тепло прийняла Сколівська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. Школярі із Запоріжжя отримали змогу познайомитись із особливостями гірського містечка Сколе, ознайомитися із історією його виникнення та архітектурою палацу барона Гределя. Вони також відвідали гірськолижний відпочинково-туристичний комплекс «Плай» у с. Плав’є, де покатались на лижах і санчатах. Юні гості ознайомилися із святовечірніми традиціями Галичини, відвідали старовинне місто Мукачево та його перлину Мукачівський замок.

Перед від’їздом додому 7 січня делегація із Олексіївки побувала на екскурсії у місті Лева.

Дитяча благодійна організація «Джерело надії» вже не вперше привозить на Сколівщину дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечених сімей.

У цьому році керівник організації Тетяна Сіліна акцентувала свою увагу на дітях із зони бойових дій на Сході України. Її зусиллями понад 40 дітей із Луганської та Донецької областей прибули у НВК «СЗШ - ліцей» с. Козьови Сколівського району. Під час перебування на Сколівщині діти відвідали фортецю «Тустань» та однойменний історико-краєзнавчий музей, Кам’янецький водоспад, місто Сколе, гірськолижний відпочинково-туристичний комплекс «Плай» та етнографічний музей, що знаходиться на його території.

Колектив школи радо прийняв юних гостей із Сходу. Дирекція школи та відділ освіти сприяли у виділенні автотранспорту та організації екскурсії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ