Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дітям-сиротам Львова обіцяють кращий соціальний захист та матеріальне забезпечення

Відділ у справах дітей Львівської міської ради передбачив комплекс заходів організаційного та соціального спрямування з метою поліпшення соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків. Про це сьогодні, третього березня, „Гал-info” повідомили у прес-службі ЛМР.
Дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечать безкоштовними медикаментами, відповідно до рішення виконавчого комітету наступного року, коли у міському бюджеті закладуть кошти на це. 
Відділ у справах дітей працюватиме над забезпеченням безкоштовного харчування дітей, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків, відповідно до порядку, передбаченого чинним законодавством. Також дітям-сиротам буде забезпечено безкоштовне відвідування спортивних, мистецьких і технічних гуртків та передбачено у Програмах соціально-економічного та культурного розвитку Львова капітальне будівництво житла.
На цей навчальний рік для придбання шкільної та спортивної форми для такої категорії дітей в бюджеті заплановано відповідні кошти: для учнів молодших та середніх класів - по 300 грн, для випускників 9 та 11 класів - по 1000 грн. А до дня Святого Миколая передбачено виплату одноразової грошової допомоги у розмірі 300 грн дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та дітям, батьки яких загинули при виконанні службових обов`язків.
Також відділ у справах дітей звертатиметься з пропозицією до Міністерства України у справах сім`ї, молоді та спорту про внесення змін до законодавчих актів щодо обов`язкового особистого страхування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
За словами начальника відділу у справах дітей Львівської міської ради Тараса Гурея, важливим напрямком роботи у цьому році є запровадження альтернативних форм опіки над дітьми даної категорії, а саме - створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Зараз у місті налічується 6 прийомних сімей, де виховується 6 дітей. У грудні  минулого року створено дитячий будинок сімейного типу, куди було поміщено на виховання та спільне проживання 5 дітей. Важливим доповненням у цьому напрямку є створення приватних сиротинців. У 2007 році створено 2 недержавних міні-сиротинці на 30 місць: „Покрова” та „Благодать”. В напрямку активізації процесу усиновлення дітей є позитивні зрушення, у 2006 році було усиновлено 38 дітей, а у 2007 р. – 55 дітей.
 
Нагадаємо, що станом на 1 січня 2008 р. у Львові на обліку у відділах у справах дітей перебувають 639 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 226 дітей-сиріт та 413 дітей, позбавлених батьківського піклування.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ