Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Діяльність Юлії Тимошенко діаметрально протилежна стабільності,- Financial Times

Газета Financial Times у своїй редакційній статті пише, що п'ять років тому президентські вибори в Україні, в результаті яких переможцем, врешті-решт, став Віктор Ющенко, захопили уяву всіх оглядачів. Про це пишуть "Подробиці"


Зокрема, у повідомленні зазначається, що недільні президентські вибори в Україні будуть мало схожими на "помаранчеву революцію". Той факт, що Віктору Ющенку не вдалося створити в країні стабільність, подолати корупцію або захистити населення від жадібної бюрократії, призвів до того, що населення України розчароване.

Тим не менш, продовжує газета, "помаранчевої революції" вдалося домогтися багато - у країні процвітає вільна преса і багатопартійна демократія і Україна відкрита зовнішньому світу.

Незважаючи на постійне втручання з боку Росії, серед жителів України все зростає впевненість в собі як жителів окремої, незалежної країни, пише Financial Times.

І незважаючи на економічну кризу, Україна зараз багатша, ніж п'ять років тому.

Але "політичні промахи Віктора Ющенка залишили виборцям сумний вибір". Основні кандидати на пост президента - лідер опозиції Віктор Янукович і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Сам факт того, що Віктор Янукович все ще займається політичною діяльністю, принизливий для України, вважає газета. Його політична кар'єра не пішла під укіс тільки через загальний цинізм серед політиків і з-за підтримки з боку великого бізнесу.

Теоретично, продовжує газета, Юлія Тимошенко з політичного боку виглядає більш привабливо, з огляду на її "помаранчеве" минуле. Але вона виявилася політичним опортуністом, і, не менш, ніж Віктор Ющенко, винна в промахах "помаранчевого" табору.

У тому, що стосується міжнародних відносин, і Янукович, і Тимошенко будуть балансувати відносини з Росією з повільними спробами інтеграції до Євросоюзу.

То кого ж варто підтримувати на цих президентських виборах? - Запитує Financial Times. З огляду на недоліки всіх кандидатів, виборці повинні думати про головне. А головне - стабільність, вважає газета. Тільки стабільній Україні вдасться провести необхідні економічні реформи. Діяльність же Юлії Тимошенко діаметрально протилежна стабільності.

Віктор Янукович, не зважаючи на  всі його очевидні недоліки, може виявитися меншим злом. Як шкода, що перед Україною стоїть саме такий вибір, пише Financial Times.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ