Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ДК «Газ України» надає ліміти газу ВАТ «Львівгазу» заднім числом – Василь Марчук

ДК «Газ України» надає ліміти газу ВАТ «Львівгаз» «заднім числом». Про це пресі заявив голова правління ВАТ «Львівгаз» Василь Марчук. Попри це ВАТ «Львівгаз», порушуючи закон, надає газ споживачам – говорить Марчук.

«На третю декаду грудня не виділено жодного кубометра природного газу для підприємств теплопостачання. Своєю чергою ВАТ «Львівгаз» не може припинити газопостачання цих підприємств, оскільки існує постанова Кабміну, згідно з якою наше підприємство не має права примусово відключати підприємства від постачання газу. З одного боку виходить, що ми не повинні пускати газ споживачам понад ліміт, а з другого – маємо забезпечувати безперебійне газопостачання», – говорить Марчук.
За його словами, НАК «Нафтогаз України» згідно із постановою Кабміну №1729 від 27 грудня 2001 року, зобов’язаний не пізніше, ніж за три дні до початку кожного місяця надавати газопостачальній організації ліміти газу.
«Наприклад, на листопад ВАТ «Львівгаз» отримало вчасно лише ліміти газу, назначеного для потреб населення, а для бюджетних організацій та теплопостачальних підприємств ліміти надійшли лише 16 листопада. Щодо грудня – думаю, у понеділок-вівторок ми отримаємо ліміти для «тепловиків». Та ситуація все одно критична. Сьогодні ми можемо постачати зазначені підприємства газом лише завдяки зекономленим лімітам -у листопаді наше підприємство заощадило 6,5 тис. кубометрів газу, а також враховуючи погодні умови – відсутності морозів», – сказав Марчук.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ