Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ДК «Газ України» не виділятиме обсягів природного газу підприємствам ТКЕ, рівень розрахунків яких за спожитий газ становить менш ніж 60%

Реалізуючи доручення Кабінету Міністрів України, Мінпаливенерго України  стосовно вжиття невідкладних заходів щодо забезпечення повних розрахунків за поточне споживання природного газу та погашення заборгованості за січень-лютий п. р., а також на виконання наказу НАК «Нафтогаз України» № 205 від 28 березня п. р., ДК «Газ України» не виділятиме з 1 квітня поточного року обсяги природного газу тим теплопостачальним підприємствам, рівень розрахунків яких за використаний п. р. природний газ не перевищує 60%. Про це повідомила прес-служба ДК „Газ України”.
 Станом на 29 березня п. р. підприємства ТКЕ розрахувалися з ДК «Газ України» за природний газ лише на 43%. Їх заборгованість з початку року перед Компанією становить понад 650 млн грн – зазначають в прес-службі ДК „Газ України”.
 Найгірше розрахувалися у п. р. за природний газ підприємства ТКЕ Харківської (24%), Одеської (36%), Закарпатської (37%), Запорізької (39%), Донецької (40%), Черкаської (41%), Дніпропетровської (41%) областей.
 Серед найбільш енергоємних підприємств-боржників є, зокрема, ЛМКП «Львівтеплоенерго» (14 млн грн.) та інші.
 Виходячи з незадовільного стану розрахунків підприємств ТКЕ, Компанія направила листи 82 найбільш енергоємним підприємствам комунальної теплоенергетики (ТКЕ), що мають низький рівень розрахунків та значну заборгованість за спожитий у п. р. природний газ.
 У листах викладено також вимогу щодо забезпечення повних розрахунків за газ, а також надати до 3 квітня п. р. графік оплати боржниками вартості спожитого протягом січня-лютого 2006 р. природного газу (з розбивкою по днях до 15 квітня).
 ДК «Газ України» також наголошує, що укладання договорів на постачання природного газу у міжопалювальний період підприємствам комунальної теплоенергетики Компанія буде здійснювати за умови  надання та виконання  графіка погашення заборгованості. Відповідні листи з інформацією про стан розрахунків підприємств ТКЕ ДК «Газ України» направила також керівникам обласних державних адміністрацій.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ