Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ДК «Газ України» пролонгує договори на постачання природного газу підприємствам ТКЕ з 1 липня по 30 вересня 2006 року

ДК „Газ України” пролонгує договори з підприємствами комунальної теплоенергетики (ТКЕ) на постачання з 1 липня по 30 вересня цього року природного газу для вироблення теплової енергії для потреб населення та бюджетних установ і організацій. Нині ДК „Газ України” забезпечує підприємства ТКЕ обсягами природного газу, термін дії яких щодо постачання енергоносія закінчується 30 червня 2006 р. Про це повідомили в прес-центрі ДК „Газ України”.

Станом на 23 червня цього року рівень розрахунків підприємств ТКЕ за спожитий у 2006 р. природний газ становить 57%, а їх заборгованість перед Компанією  перевищує 630 млн. грн. Причому 56% від загальної суми боргу підприємств ТКЕ перед ДК „Газ України” становлять борги теплоенергетиків Дніпропетровської, Донецької та Харківської областей.
З метою забезпечення належної дисципліни газоспоживання та розрахунків за спожитий природний газ, ДК „Газ України” надала доручення підприємствам з газопостачання та газифікації щодо відключення від газопостачання 67 підприємств  комунальної теплоенергетики, які заборгували перед Компанією у 2006 р. понад 426 млн. грн.
Враховуючи стан розрахунків підприємств ТКЕ за спожитий газ, ДК „Газ України” наголошує, що укладатиме угоди з підприємствами теплокомуненерго на постачання їм природного газу для вироблення теплової енергії для потреб населення, бюджетних установ і організацій виключно за умов  виконання ними гарантійних зобов’язань щодо погашення протягом травня-червня п. р. заборгованості та забезпечення стовідсоткової оплати  поточного споживання газу.
ДК „Газ України” надіслала листи до облдержадміністрацій та регіональних підприємств з газопостачання та газифікації з пропозицією 163 підприємствам ТКЕ визначитися і опрацювати відповідні проекти додаткових угод на постачання природного газу з 1 липня по 30 вересня п. р.
Постановою НКРЕ від 8 червня 2006 р. № 736 затверджено новий граничний рівень ціни на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики з 1 липня 2006 р. Нова ціна на природний газ становить 686 грн. за 1000 куб. м. з урахуванням цільової надбавки, ПДВ та вартості транспортування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ