Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ДК «Газ України» в повному об’ємі виділив львівським теплопостачальним підприємствам ліміти газу на липень та нікого не відключав від газової мережі (уточнено)

ДК «Газ України» в повому об’ємі виділив львівським теплопостачальним підприємствам ліміти газу на липень та нікого не відключав від газової мережі. Про це «Гал-info» повідомив представник  прес-центру НАК «Нафтогаз України» у Львівській області Віктор Гальчинський. За його словами комунальні підприємства  області отримали на другу декаду липня ліміт в обсязі 2,6 млн. кубометрів. Умовою отримання газу буде 100% оплата за газ, спожитий у першій декаді липня.
За його словами «Львівтеплоенерго» та «Залічничтеплоенего» в  повному обсязі виділено ліміти газу на липень, оскільки в цих підприємствах найкращий розрахунок  за спожитий газ і становить 83%, якщо по Україні  цей показник становить 79%. Зокрема, з початку року заборгованість«Львівтеплоенерго» за спожитий газ становить – 7,6 млн грн, «Залічничтеплоенрго» - 1,4 млн грн. «Теплопостачальні підприємства можуть працювати в нормальному режимі» - сказав Віктор Гальчинський
Як зауважує Віктор Гальчинський, теплопостачальні  підприємства самі не проводять відбір газу, оскільки з 1 липня відпуск газу здійснюється по ціні 686 грн за тисячу кубометрів газу, до 1 травня ціна газу  становила 210 грн за тисячу кубометрів газу. «При сьогоднішніх тарифах виробництво гарячої води є збитковим для   теплопостачальних підприємств
Як  «Гал-info» повідомили  в ЛКП «Залізничнетеплоенерго»  ВАТ “Львівгаз” приписом від  6 липня здійснив відключення об’єктів від газової мережі.  Причиною відключення є те, що  населення заборгувало 2,9 млн. грн за надані послуги з теплопостачання за останній опалювальний сезон. Незважаючи на те, що  завдяки виділеним дотаційним коштам з міського бюджету розрахунок за спожитий газ ЛКП “Залізничнетеплоенерго” становить 88% (вищий від середнього по Україні), ДК “Газ України” все ж  вимагає повних розрахунків.
Як повідомили в ЛМКП “Львівтеплоенерго” , “Львівтеплоенерго” припинило подачу гарячої води усім споживачам міста за винятком окремих медичних закладів, пологових будинків та дитячих установ, основною причиною припинення водопостачання є незабезпечення підприємством повноти розрахунків за спожитий газ. Рівень розрахунків підприємства за спожитий газ в поточному році становить 84%. Подача гарячої води буде відновлена після отримання підприємством відповідних лімітів на газопостачання від ДК “Газ України”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ