Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для Адміністративно-технічного управління ЛМР бракує комунальних приміщень?

Комунальне підприємство «Адміністративно-технічне управління» не має власного приміщення, відтак, змушене орендувати офіс у Бізнес-центрі "Експерт" на вул. Сахарова, 42, сплачуючи за рахунок коштів громади майже 300 тис. гривень у рік.

Сам бізнес центр належить компанії ПАТ «Промбудприлад». Левова частка акцій акціонерного товариства «Промбудприлад», в якого орендує офіс комунальне підприємство, належить ПАТ «Південьзахіделектромережбуд», головою ради якого, до обрання його народним депутатом, був Олег Лаврик, співзасновник партії «Самопоміч» та близький соратник Андрія Садового. До слова головний офіс та місце реєстрації політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» теж вул. Сахарова, 42.

У період з 2007 по 2013 роки керівником Адміністративно-технічного управління була Свистун Інна Василівна. Попри те, що перебуваючи на посаді начальника управління комунальної власності, Інна Василівна масово виставляла на продаж приміщення, що пустують чи не використовуються, офісу для «рідного» комунального підприємства так і не знайшлося.

Однак КП «Адміністративно-технічне управління» не завжди були «безхатченками». Попередньою адресою розташування комунального підприємства є площа Галицька, 15. На даний час понад 260 м2 за цією адресою передано в оренду ПрАТ «ТРК «Люкс», кінцевим бенефеціарним власником якого є Катерина Кіт-Садова. 

Досить цікавою та неординарною є діяльність самого Комунального підприємства «Адміністративно-технічне управління». Основним завданням підприємства є слідкувати за дотриманням законодавства у сфері реклами та благоустрою у м. Львові. Відтак найбільше нарікань щодо діяльності Адміністративно-технічного управління від підприємців, у яких демонтовано рекламні конструкції.

Очікувати від КП «Адміністративно-технічне управління» об’єктивності та однакового ставлення учасники рекламного ринку не можуть.  До прикладу, у тому ж приміщенні, що й КП «Адміністративно-технічне управління» по вул. Сахарова, 42, знаходиться й кілька рекламних агенцій, які безпосередньо у своїй діяльності стикаються із роботою КП «Адміністративно-технічне управління». Зокрема, Рекламна агенція «Кі Медія», та Рекламно-інформаційна компанія «Фама» , власниками яких є Камінська Ірина Степанівна. ЇЇ чоловік – Тарас Вітик, який до серпня 2017 року очолював КП «Адміністративно-технічне управління».

У 2017 році для виконання своїх безпосередніх функцій, КП «Адміністративно-технічне управління» проводилотендер на закупівлю  послуг з демонтажу рекламних конструкцій та малих архітектурних форм. Переможцем торгів стала компанія ТОВ «Благоустрій-Львів», заснована за три місяці до проведення тендеру. Загалом, у цієї компанії комунальне підприємство за 11 місяців цього року замовило послуг на понад 3 млн. 600 тис. гривень.  

До останнього часу на у системі електронних закупівель Prozoro для контакту із КП «Адміністративно-технічне управління» фігурувала електронна пошта [email protected]. Така ж електронна пошта фігурувала і у кількох інших підприємств, які брали участь у закупівлях, оголошених самим комунальним підприємством, що може свідчити про заздалегідь домовлений характер тендерів.

Окрім реклами, до повноважень КП «Адміністративно-технічне управління» входить нагляд за дотриманням підприємствами, установами, організаціями та громадянами вимог законодавства України «Про охорону навколишнього природного середовища».

Нагадаємо, нещодавно КП «Адміністративно-технічне управління» відреагувало на інформацію ГО «Розвиток Громади» щодо перевищення рівня фенолу у мікрорайоні Рясне. Вже наступного дня після оприлюднення інформації, чиновники комунального підприємства «Адміністративно-технічне управління» виголосилиспростування, заявивши, що жодних перевищень допустимих норм немає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ