Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для галичан Україна - це територія від Львова до Києва, – політолог Романюк

«Ланцюг злуки» Львів-Київ, організований у січні 20 років тому, не міг відбутися далі на схід, скажімо, до Харкова чи Донецька. Навіть Ужгорода у цьому «ланцюгу» бути не могло. Адже для галичан Україна це територія від Львова до Києва, – про це 20 січня у Львові під час дискусії «20 років акції «Ланцюг злуки»: реалії та перспективи тієї доби та сьогодення» заявив доктор політичних наук, професор кафедри політології ЛНУ ім. І.Франка, керівник Центру політичних досліджень Анатолій Романюк.

Анатолій Романюк розповів, що у багатьох публічних місцях Львова разом із символами українства, такими як герб, портрет Шевченка, прапор, висять карти – графічне відображення України, на яких справа – Львів, а зліва – тільки Київ. Це, за словами політолога, спрацьовує у львів’ян на підсвідомому рівні.

Однак тепер, впевнений Романюк, ситуація змінилася, підтвердженням тому стали результати першого туру президентських виборів 2010. Українці дозріли до нового «ланцюга злуки», об’єднавчим форматом якого стане національний інтерес. Тому цілком імовірно, що його протяжність може охопити всю Україну – від західного до східного кордону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ