Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для ліквідації гнізда шершнів мешканцям села Лисиничі довелось викликати рятувальників МНС

23-го серпня близько 10-тої години ранку на пульт оперативно - диспетчерської служби Головного управління МНС України у Львівській області надійшло повідомлення про те, що на горищі приватного будинку в с.Лисиничі Пустомитівського району виявлено велике шершневе гніздо.
Це перший випадок коли громадяни звернулися до рятувальників МНС Львівщини за допомогою щодо локалізації та ліквідації шершневого гнізда. Ці небезпечні комахи облаштували собі житло на горищі приватного житлового будинку господарі якого вже не могли самотужки впоратись з великою сім’єю комах та їх кублом оскільки воно досягнуло чималих розмірів. 
Ліквідовувати гніздо довелось за допомогою інвентаря та навичок пасічника, яким виявився працівник Головного управління МНС України у Львівській області Ігор Бабій. Однак гніздо виявилось настільки великим, що воно з чималими труднощами вмістилось у мішок, розрахований на 50 кілометрів цукру. Після того, як гніздо шершнів таким чином було знято з горища, комах було ліквідовано.
Залишається лише здогадуватись якого лиха могли б накоїти шершні, адже відомі випадки загибелі людей від укусів цих комах, а саме на Рівненщині. Про це повідомив прес-центр ГУМ НС у Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ