Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для Львівщини, можливо, збільшать субвенції з державного бюджету

Кабінет Міністрів порушив питання про збільшення субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам Львівщини на виплату допомоги сім’ям з дітьми та придбання твердого палива і скрапленого газу (для гірських районів), оскільки передбачених в області коштів не вистачає для задоволення таких потреб у 2006 році. Про це заявив перший заступник голови ЛОДА Валерій П’ятак під час прес-конференції, присвяченій виконанню бюджету на 2006 рік та плануванню бюджету на наступний рік.
Крім цього, за словами П’ятака, під час нещодавньої зустрічі керівників Львівщини із представниками Кабінету Міністрів України, де уточнювалися показники бюджету-2006, вдалося домовитися про додаткові дотації по іншим статтям для Львівської області. «Зокрема, області на поточний рік передбачено додаткову дотацію в сумі 37 млн грн для забезпечення бюджетних установ коштами на оплату праці та проведення розрахунків за спожиті енергоносії. Крім того, збільшено обсяг субвенцій на виплату державної допомоги на 17 млн грн і прискорено перерахування інвестиційних коштів. В рахунок субвенцій область вже одержала 9,5 млн грн на будівництво соціально-культурних об’єктів та газифікацію», – каже Валерій П’ятак.
Водночас П’ятак повідомив, що була певна проблема з виплатою зарплат бюджетникам та фінансуванням заходів, пов’язаних із впровадженням енергозберігаючих технологій, але її вдалося вирішити – для виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери Львівська область отримала 36,8 млн грн додаткових дотацій, ще близько 17-19 млн грн отримано субвенційних коштів на виплату державної допомоги сім’ям із дітьми», – каже П’ятак.
Щодо заборгованості регіону по виплатах зарплат вчителям, то, за словами П’ятака, на сьогодні вона становить 160 млн грн і програма її погашення розрахована на 5 років. «У минулому році було витрачено 10 млн грн на покриття заборгованості вчителям, в цьому 30 млн грн, так само і в наступному ми плануємо ще на 30 млн грн скоротити борг, але розумієте, що це одномоментно зробити неможливо, це буде зроблено поступово», – каже П’ятак.
Ще Валерій П’ятак повідомив, що фінансування міліції залишиться за державним бюджетом, а не як було раніше заплановано її перехід на місцеве фінансування.
Хоч область скоріш за все отримає субвенції з державного бюджету в тих сумах, що їх проситиме область, але, за словами П’ятака, за них таки доведеться активно боротися. «Зараз програми фінансування таких галузей, як медицина, освіта, фінансування правоохоронних структур та інше скеровуватимуться в міністерства, з проханням збільшити фінансування по них, наскільки це вдасться – не знаю, але ми розраховуємо, що по цих статях залежно від статей та структури витрат має відбутися збільшення фінансування на 10-12 відсотків», – каже П’ятак.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ