Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для Львівської обласної ради оптимальним буде не пряма трансляція, а відеозвіт — Олесь Старовойт

Плата за ефір прямої трансляції сесійних засідань  ЛОР лягає значним тягарем на бюджет облради, тому на вчорашньому сесійному засіданні навколо питання прямої трансляції виникло багато колізій. Зокрема представники опозиційної фракції ВО „Свобода”, спільно з фракцією БЮТ посеред розгляду порядку денного почали вимагати продовження прямого ефіру з сесійної зали облради, побоючись того, що представники окремих фракцій не зможуть отримати належну порцію громадського осуду при блокуванні важливих питань та лобізмі комерційних. 
 Цікаву думку висловив депутат ЛОР Олесь Старовойт (міжракційне об’єднання „Наша Україна”), зазначивши, що пряма трансляція сесії є занадто затратною навіть при тому, що сама зйомка операторами ЛОДТРК є безкоштовною (облрада платить лише за ефірний час).
 Натомість екс працівник ЛОДТРК  і журналіст Олесь Старовойт запропонував депутатському корпусу формат півгодинного відео звіту, який був би і економним і об’єктивним і збалансованим. Про це він також повідомив у коментарі „Гал-info”.
Олесь Старовойт переконаний, що на ЛОДТРК працюють професійні журналісти і не доведеться створювати спеціальну комісію для монтажу відео звіту.
Окрім того, на думку Старовойта, питання радіотрансляції сесійного засідання взагалі не може розглядатися, оскільки обласна телерадіокомпанія не має ліцензії на безперервне мовлення протягом 7-8 годин часу проведення сесійного засідання.
Нагадаємо, що заступник голови Львівської обласної ради, член ГО „Пора” Левко Захарчишин не виключає заміни телетрансляції сесії Львівської обласної ради радіотрансляцією.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ