Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для львівських абітурієнтів проведуть інформаційну кампанію щодо незалежного зовнішнього оцінювання

На Львівщині проводитимуть інформування щодо незалежного зовнішнього оцінювання та готуватимуть громадських спостерігачів. Про це сьогодні на семінарі повідомила керівник регіонального проекту „Програма сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (2007-2009)” Ольга Стелюк.
Для реєстрації громадські спостерігачі мають надати документи, що засвідчують особу та довідку з основного місця праці або рішення батьківського комітету (для батьків). Також можна надавати скерування ЗМІ та посвідчення (для журналістів) або посвідчення (для депутатів) чи скерування установи, закладу”, – розповіла Ольга Стелюк.
Громадськими спостерігачами можуть бути батьки, делеговані батьківськими комітетами шкіл, представники громадських організацій, акредитовані журналісти, депутати всіх рівнів, котрі будуть вести спостереження за порядком проходження тестування учнів загальноосвітніх навчальних закладів.
Ольга Стрелюк повідомила, що громадські спостерігачі не мають права втручатись у хід проведення тестування; чинити дії, якими порушують процедуру проведення тестування; повертатись до приміщення, де проходить тестування, після виходу з нього; проводити будь-яку зйомку (фото, відео) під час тестування; користуватись мобільним зв'язком та іншою технікою, яка може заважати учням під час проведення тестування. Також спостерігачами не можуть бути родичі тих, хто проходить незалежне зовнішнє оцінювання.
У приміщенні, де проводиться зовнішнє оцінювання, відповідальним за пункт тестування визначається місце для громадського спостерігача, яке, як правило, розташоване в кінці аудиторії.
Громадські спостерігачі мають право доступу до аудиторії з дозволу відповідального за пункт тестування (за умови правильного оформлення документації, відсутності родинних зв'язків між учасником тестування та громадським спостерігачем); спостерігати за проведенням зовнішнього оцінювання, не втручаючись у хід проведення тестування; із зауваженнями, що виникають під час спостереження, звертатись письмово до відповідального за пункт тестування, до Львівського регіонального або Українського центрів оцінювання якості освіти.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ