Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для львівських підприємців прибуток важливіший, ніж здоров’я школярів

Львівські підприємці категорично проти рішення Львівської міської ради про введення з 1 січня 2010 року заборони на продаж алкогольних напоїв ближче, ніж за 200 метрів до навчальних закладів. Значна частина дзвінків сьогодні, 25 листопада, на пряму лінію до голови Львівської ОДА Миколи Кмітя стосувалася саме цієї теми. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

 

Голова Львівської ОДА Микола Кміть пообіцяв львівським підприємцям поговорити з міським головою Львова Андрієм Садовим щодо введення з 1 січня 2010 року заборони на продаж алкоголю ближче, ніж за 200 метрів до навчальних закладів. Також губернатор бачить можливість скасування рішення Львівської міської ради через протест прокурора.

 

Загалом губернатор виступає за те, щоб заборонити продаж алкоголю поблизу навчальних закладів, однак перш, ніж приймати таке рішення міська влада повинна була порадитися з підприємцями та дати їм рік для того, щоб вони перепрофілювали свій бізнес, або знайшли інші приміщення. Також голова Львівської ОДА виступає за те, щоб позбавляти ліцензії тих підприємців, які порушують законодавство в частині продажу алкоголю неповнолітнім. На думку губернатора, у рішенні ЛМР є спірний момент – як визначати ті самі 200 метрів до навчального закладу – напряму чи за рухом пішохода. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ