Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для львів'ян створили новий дизайн схеми руху електротранспорту

Для львів'ян створили новий дизайн схеми руху електротранспорту. Схему електротранспорту розробляли понад рік, враховуючи усі лінії транспортних сполучень, різновиди транспорту та запити містян.

«Попередня загальноміська схема, яку розробляли ще у 2011 році, була складною, по ній було важко орієнтуватися. Тим паче, відтоді багато маршрутів змінилося. Ідея була в тому, аби створити нову схему простою та зрозумілою. Під час розробки довелося у деяких місцях відійти від географічної прив’язки, однак ми намагалися максимально зберегти реальне розташування зупинок (…) Наразі у тролейбусах міста вже розклеїли нову схему руху електротранспорту, на черзі – трамваї та зупинки», - каже Павло Сирватка, керівник відділу стійких транспортних систем ЛКП «Львівавтодор».

За основу нової схеми було взято зображення маршрутів електротранспорту на карті міста. Далі це зображення спрощували, змінювали зовнішній вигляд, тестували різні рішення щодо кутів ліній, їх товщини тощо.

Також розробники вирішили впорядкувати назви зупинок. Ініціатори наполягали, аби назви були короткі та зрозумілі і мешканцям міста, і туристам.

Також прийнято хороше рішення щодо зображення зупинок: односторонні зупинки на схемі позначено стрілкою в середині позначки зупинки, і односторонній рух транспорту, позначається у двічі тоншою лінією.

На новій схемі позначені автостанції, залізничні станції та важливі туристичні місця. Якщо такі об’єкти розташовані не біля зупинки, то на схемі позначено час пішого шляху до них. Зупинки, доступні для людей з інвалідністю, та повз які їздить громадський транспорт, пристосований для них, позначені відповідною піктограмою. Велосипед біля назви зупинки інформує про наявність станції велопрокату NextBike.

«Хтось може сказати, що ці схеми непотрібні, бо є смартфони. Але не у всіх є гаджети, може не бути Інтернету, телефон може розрядитись. Зручно, коли можна пальцем провести по маршруту і зрозуміти, скільки тобі зупинок їхати, де пересідати. Якби схеми не були потрібні, то інші міста світу їх би не робили і не оновлювали. Я часто подорожую, і у нових містах схеми мені дуже допомагали, бо часто не знаєш навіть, де скачати аплікацію для транспорту», - каже Єгор Каліберда, дизайнер нової схеми електротранспорту міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ