Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для людей з особливими потребами відповідно облаштовують будинки і вулиці Львова

В усіх місцях, де виконуються роботи з капітального чи навіть поверхового ремонту, всі районні адміністрації та відповідні служби зобов’язані облаштовувати пандуси. Про це повідомив начальник управління інженерного господарства Львівської міської ради Іван Онисковець. “Роботи тут багато, оскільки такого ніхто ніколи не робив. Першочергово будемо встановлювати пандуси там, де проходять ремонтні роботи, а також там, де є найбільше скупчення людей, зокрема у центрі Львова”.

Згодом відповідно облаштують і інші маршрути – обіцяє Іван Онисковець.
Прес-служба Львівської міської ради повідомила, що у Львові діє ”Програма створення універсального доступного середовища для людей з особливими потребами”. Відповідно до неї, управління житлово-комунального господарства міської ради проводить роботу на тих об’єктах, де проживають інваліди. На сьогодні уже влаштовано пандуси у 38 житлових будинках (вул. Наукова, 12, Симоненка, 20, Музики,34, В.Великого, 14, Виговського, 81, Петлюри, 34, Кульпарківська, 178, Патона, 4, 27, Шевченка, 400, 360, Морозна, 31, 8, 37, Кавалерідзе, 1, 3, Зубрівська, 19, Хоткевича, 36, Чукаріна, 11, Червоної Калини, 50, Трильовського, 27А, Скрипника,2, 15А, Хуторівка, 40, 42, Сковороди, 10, Пасічна, 98, Лисеницька, 11а, Шафарика, 14, Дж. Вашингтона, 21).
Пандусами облаштовано пішохідні переходи на перехрестях (пр. Червоної Калини, вул. Сихівської, вул. Зеленої від вул. Дж. Вашингтона до вул. Дністерської), а також похилі з’їзди та пониження в місцях перетину пішохідних шляхів з проїжджою частиною (вул. Зелена, вул. І. Франка, пр. Свободи-Гнатюка, вул. Тиктора, вул. Дорошенка та П. Беринди,  вул. Огієнка, 4, де розташована громадська приймальня Президента України, та на прилеглих вулицях - Університетській, Лепкого).  
Керуючий директор Львівського ресурсного центру незалежного життя Ярослав Грибальський в коментарі “Гал-info” зазначив, що розпорядження міського голови про облаштування пандусів в процесі проведення усіх ремонтних робіт датоване ще 1999 роком. За його словами, слід зробити спеціальний рейд і перевірити, чи пандуси встановлені згідно з усіма вимогами для їхнього ефективного функціонування. “Такі речі потрібні скрізь, але треба вибирати пріоритетні місця, насамперед ті, де є пожвавлення потоку людей, біля закладів соціального спрямування. Однозначно повинні функціонувати в місті і світлофори зі звуковою сигналізацією. Найважливіші місця – біля підприємств УТОСу, дитячого центру “Левеня”, Оперного театру, Привокзального ринку та інші”.
Управління інженерного господарства Львівської міської ради обладнало пристроями звукової сигналізації 14 світлофорних об’єктів.

 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ