Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для отримання субсидії необхідно буде лише дві довідки

У січні отримуватимуть субсидії на оплату житлово-комунальних послуг 18 тисяч сімей Львівщини. Про це „Гал-info” розповів заступник голови ЛОДА із соціальних питань Ярослав Пітко. „Станом на 1 листопада 7 тисяч сімей області отримували субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. У зв‘язку зі збільшенням тарифів ця цифра збільшиться, і на грудень ми прогнозуємо, що кількість таких сімей збільшиться до 13 тисяч, а в січні – до 18 тисяч”, – говорить Пітко.
Як стверджує Пітко, відділи субсидій готові до такого збільшення навантаження як фінансово, так і організаційно. „Відділи субсидій зараз працюють 12 годин на добу, з 8 до 20 години, якщо буде необхідно – працюватимуть і в суботу. Крім того, ми запроваджуємо практику виїздних консультацій населення щодо процесу оформлення субсидій. Особливий наголос робиться на сільські райони – у кожній сільраді працюватиме людина, яка проводитиме роз‘яснювальну роботу а саме те, що для отримання субсидій необхідно буде лише дві речі – квитанції на оплату послуг ЖКГ, за енерго- та водопостачання, квитанції за телефон та довідку про дохід по місцю праці членів сім‘ї. Субсидії надаватимуться тим сім‘ям, витрати яких на оплату послуг із сукупного доходу сім‘ї становлять 20 відсотків, та 15 відсотків, якщо в сім‘ї є інваліди, чорнобильці та інші незахищені верстви населення”, – каже Пітко.
Щодо фінансування програми субсидування, то, зі слів Ярослава Пітка, в області є достатньо коштів на виплату субсидій, з врахуванням збільшення тарифів на послуги ЖКГ. „На 2006 рік у Львівській області на субсидії передбачено 42 млн грн. Наразі використано з цих коштів лише 13 млн грн, тому гроші на компенсацію збільшення тарифів, виплату субсидій в області є”, – каже Пітко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ