Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для школярів Львова провели перший практичний урок на ЛКП «Лев»

50 учнів-семикласників Спеціалізованої школи І-ІІІ-го ступенів №15 з поглибленим вивченням англійської та французької мов відвідали Львівське комунальне підприємство «Лев» у межах проекту «Маленький принц. Львів, що любить тварин». Про це повідомили в прес-службі ЛМР.

17 листопада відбувся перший урок безпосередньо на території підприємства, де діти побачили, як працює підприємство, дізналися, як коти і собаки стають безпритульними і як цьому можна завадити.

У межах унікального освітньо-пізнавального проекту, що відбувається вперше у Львові, школярі вчаться доброго ставлення до тварин, любові, співчуття та розуміння відповідальності за домашніх улюбленців: для них проводять 3 уроки в класі та один – практичний, безпосередньо на території «Лева». «Маленький принц. Львів, що любить тварин» – проект, який Львівське комунальне підприємство «Лев» разом з друзям і партнерами реалізує для 16 навчальних закладів міста. Згодом цей проект стане обов’язковим для усіх шкіл Львова.

Першими ЛКП відвідали 50 учнів 15-ої школи разом з вчительками Ганною Граб та Аллою Василевською.

Як зазначає директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак, діти дуже задоволені можливості поспілкуватися з собаками. На території ЛКП «Лев» вони побачили, як працює кожен підрозділ підприємства, оглянули автомобіль та засоби відлову, карантин, кухню для приготування їжі для тварин, клініку та грумінг, вольєри та поспілкувалися з підопічними підприємства.

«Після такого незвичного уроку діти розповідали про два висновки: вони жаліють безпритульних собак та хочуть забрати усіх додому. Після таких уроків діти точно не будуть безвідповідальними у ставленні до чотирилапих… Звісно, особливо важливо боротися з наслідками людської безвідповідальності, але ще важливіше передбачати проблему, закладаючи це відповідальне ставлення з дитинства. Це – стратегічна місія, яка допоможе досягнути цілі – аби тварини не ставали безпритульними», - каже Оксана Кошак.

З її слів, саме емоційна складова при реальному спілкуванні є чи не найсильнішим фактором.

«У нас діти з великим здивуванням бачать породистих чи зовсім крихітних собак, не розуміючи, як таких малюків їхні колишні господарі прирекли на життя на вулиці. Багато з школярів виявили бажання стати господарями для наших підопічних та обговорять цю тему вдома з батьками, разом переглянуть рубрику «Прихистіть» на нашому сайт lkplev.com. Інші ж пообіцяли стати волонтерами та приходити на прогулянки з нашими собаками разом зі своїми родинами», - додала директор ЛКП «Лев».

Нагадаємо, автором ідеї проекту «Маленький принц» є компанія «Кормотех». А його реалізація стала можливою завдяки взаємодії управління освіти Львівської міської ради, Навчально-методичного центру освіти м. Львова, ГО «Академія Гуманної освіти», ТзОВ «Кормотех», департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради та ЛКП «Лев».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ