Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Для того, щоб вирішити проблеми ДАП «Львівські авіалінії», потрібен інвестор – Тарас Федак

На сьогодні ДАП «Львівські авіалінії» є державним підприємством і якщо держава не в змозі забезпечити оновлення авіапарку та виплатити зарплату, то треба шукати інвестора, який зміг би інвестувати в підприємство і зробити його прибутковим. Так вважає заступник голови ЛОДА Тарас Федак.
«Ситуація по ДАП «Львівські авіалінії» дуже непроста – там не перший рік є проблеми з фінансуванням, у підприємства старий та занедбаний авіаційний парк, там велика заборгованість по зарплаті, і власне це є причиною виникнення ситуації, що склалася довкола підприємства. Зараз сказати, чи підприємство доводять до банкрутства спеціально, завчасно – потрібно зробити більш детальний аналіз. І якщо держава не спроможна вирішити фінансові проблеми підприємства, потрібен інвестор», – сказав у коментарі «Гал-info» Тарас Федак.
Для того, щоб прийшов інвестор, то треба перевести його в іншу форму власності, а це, за словами Федака, може зробити лише Мінтрансзв’язку. «Власник ДАП «Львівські авіалінії» має прийняти рішення про приватизацію підприємства, у протилежному випадку інвестор не зможе вкласти грошей», – каже Федак.
Нагадаємо, що корпорація «Росан» пропонувала свої інвестиції у ДАП «Львівські авіалінії».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ