Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Для відродження села необхідно створити машинно-транспортні станції – Геннадій Удовенко

Для того, щоб відродити село, потрібно створити машинно-транспортні станції – про це сказав народний депутат Геннадій Удовенко на міжнародному семінарі «Розвиток фермерських господарств на пост-радянському просторі. Досвід та перспективи», який відбувається у Києві.
За його словами, помилкою уряду було проведення земельної реформи, розпаювавши землю, в уряді вважали, що це призведе до того, що Україна знову стане постачальником сільськогосподарської продукції в Європу. Але цього не сталось, оскільки земельні паї нічим не забезпечені. «В Америці для потреб фермерів створено так звані машинно-транспортні станції, де фермер може за невелику плату найняти для обробітку землі будь-яку техніку».
Як зазначає Геннадій Удовенко, якщо в Україні відродити машинно-транспортні станції, то це буде своєрідна дотація селу. Як зазначає віце-прем’єр-міністр України Юрій Мельник, техніка в Україні для обробітку землі зношена на 80% а також 10-15% втрачаються доходів фермерів внаслідок нерозвинутої інфраструктури.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ