Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Культура

Для відселення мешканців з будівлі театру ім. Заньковецької у Львові потрібно 18 млн грн

Для координації питань реставрації та реконструкції театру імені Марії Заньковецької міський голова створив робочу групу, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

До її складу увійшли начальник управління архітектури Ю.Криворучко, начальник юридичного управління Г. Пайонкевич, начальник управління охорони історичного середовища Л. Онищенко-Швець,  голова Галицької районної адміністрації І. Маруняк, в.о. начальника управління житлового господарства Н. Герус, начальник управління комунальної власності  Є. Климкович, начальник управління інженерного господарства А. Чернецький, радник міського голови І. Кузьмак, а також генеральний директор Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької А. Мацяк.

 

Робоча група збиратиметься двічі на місяць і до 15 квітня має напрацювати план дій щодо реставрації пам’ятки архітектури.

 

Першочергово з театральної частини потрібно відселити мешканців з 43 квартир, які у будівлі театру. Для цього потрібно близько 18 мільйонів гривень. Загалом з будівлі театру треба відселити 100 квартир. Розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.11.2008 № 1426-р «Про затвердження плану заходів з реконструкції та реставрації будівель Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької» було передбачено кошти на відселення, але так і не виділено з державного бюджету.

 

«Найбільшою проблемою є відселення мешканців. Це проблема наша і звичайно міста. Ми вже звернулись до нового уряду, щоб отримали кошти як  для відселення, так і на проектувальні роботи. Відповіді ще не отримали», – повідомив генеральний директор Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької Андрій Мацяк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ