Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для вступу у ВНЗ під час зовнішнього незалежного оцінювання школярі повинні набрати не менше 124 балів

Школярі, які проходять навчання на підготовчих курсах у ВНЗ, повинні набрати під час зовнішнього незалежного оцінювання не менше 124 балів з 200, інакше результати не будуть зараховані. Про це сьогодні під час відкритого обговорення перспектив ЗНО повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.
 За її словами, 124 бали – це є середній рівень освоєння матеріалу шкільної програми. Реформатори системи освіти вважають, що без належної бази зі школи учні не можуть здобувати вищу освіту. Також Лариса Середяк зазначила, що учні, які хочуть відмовитись від ЗНО, зобов’язані написати заяву на відмову до 20 лютого, інакше буде поданий судовий позов.
Сьогодні на презентації ЗНО у 2008 році повідомили, що у квітні проходитиме тестування з історії України, української мови та літератури та математики. Ці предмети за бажанням учня, можуть бути зараховані, як державна атестація. ЗНО з інших предметів проходитиме у червні, результати будуть відомі на початку липня.
Станом на сьогодні на пробні тестування зареєструвалося 27 тисяч учасників. За словами Лариси Середяк, усі вони отримають завдання на домашню адресу. Потім бланки з відповідями необхідно надіслати в Український центр оцінювання якості освіти, звідки зобов’язані надіслати результат тестувань. Формат тестових завдань можна знайти на сайтах lvtest.org.ua та testportal.com.ua.
Лариса Середяк зазначила, що у зв’язку із ЗНО ВНЗ змінюють вступні іспити, зокрема тепер до Львівської політехніки при вступі необхідно здавати, крім української мови, ще й літературу.
Іспити з іноземних мов складатимуть безпосередньо у ВНЗ. Вступати до ВНЗ за співбесідою зможуть інваліди 1-2 груп та військовослужбовці строкової служби, які у 2008 році звільняються у запас.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ