Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Для вирішення проблем водопостачання міст Дрогобицького регіону планується залучити інвестицій на 55 млн грн

Сьогодні, 29 серпня, голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник провів зустріч з питань розвитку водопостачання міст Дрогобицького регіону. У зустрічі взяли участь головний менеджер підприємства „Berlinwasser International” Хорст Вельцель, заступник голови Львівської облдержадміністрації Тараc Федак, начальник управління житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації Ольга Худюк, керівники міст Дрогобицького району. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.
За словами Петра Олійника, на сьогодні у Дрогобицькому районі можна окреслити три стратегічно важливих питання: це проблема водопостачання, водовідведення та будівництво полігону твердих побутових відходів. Петро Олійник зазначив, що і надалі існують значні втрати води, відбувається старіння основних фондів та відсутність достатніх коштів для приведення їх до технічно задовільного стану. Найбільш критичним в плані технічного стану об’єктів водопостачання є місто Борислав. Голова облдержадміністрації підкреслив, що задля вирішення проблем необхідно залучати інвесторів. Зважаючи на існуючі проблеми, підприємством „Berlinwasser International ” розроблено техніко-економічне обґрунтування стабільного водопостачання міст Дрогобича, Борислава, Стебника та Трускавця якісною питною водою. Як повідомив Хорст Вельцель вартість проекту становить 55 млн євро. Ці кошти планується залучити з зовнішніх інвесторів. Представник підприємства „Berlinwasser International ” запевнив, що банки готові надати необхідні кошти для реалізації даного проекту.
Запропоновано створення єдиного комплексного підприємства з експлуатації системи водопостачання та водовідведення міст Дрогобича, Стебника, Трускавця та Борислава.
Петро Олійник закликав учасників зустрічі винести даний проект на обговорення територіальних громад Дрогобицького району. Присутні погодилися, що необхідно провести громадські слухання щодо питання розвитку системи водопостачання Дрогобицького району.
 У містах Дрогобицького регіону (Дрогобичі, Стебнику, Трускавці та Бориславі) загалом проживає близько 170 тисяч людей.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ