Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Для забезпечення АТО військовим видано 33 тис. бушлатів, теплі шапки і штани, - МО. Відеосюжет

На зимову форму витрачено 313 млн грн, але більшість військових у зоні бойових дій не отримали від держави теплих речей, - LB.ua

Міноборони відзвітувало про закупівлю та видачу бійцям теплої форми на суму понад 300 млн грн, тоді як військові, як і раніше, мерзнуть у зоні АТО, розраховуючи лише на допомогу волонтерів. Про це йдеться в розслідуванні "17 каналу".

Волонтери організації "Народний тил" на прохання журналістів зателефонували підшефним бійцям, які проходять службу в різних районах Донеччини. З 5 опитаних підрозділів лише бійці 28-ї бригади під Волновахою отримали повні комплекти теплої форми від держави. Військові з підрозділу в Дебальцевому отримали тільки бушлати, які, за словами бійця, вже розлізлися.

У відповідь на свій запит журналісти отримали лист з МО, де сказано, що з 372,5 млн грн бюджетних грошей, виділених міністерству 28 серпня на закупівлю зимової форми, вже освоєно 313,2 млн.

У листі, зокрема, сказано:

"З жовтня 2014 р. по даний час для забезпечення проведення антитерористичної операції видані такі теплі речі:

Шапки-фрески 63 тис. шт.;

Куртки утеплені польові нового зразка 33,3 тис. шт.;

Костюми польові нового зразка 36,1 тис. к-тів;

Білизна натільна трикотажна 65 тис. к-тів;

Білизна тепла трикотажна 5 тис. к-тів;

Шкарпетки зимові - 81,5 тис. пар;

Чоботи утеплені 23,2 тис. пар;

Рукавички трикотажні 40,8 тис. пар;

Крім того, за рахунок наявних у ЗСУ запасів на 100% особового складу, задіяного в АТО, видано штани утеплені колишнього зразка (у тому числі, шаровари) і рукавиці зимові".


У зоні АТО беруть участь 32 246 військовослужбовців ЗСУ. Судячи з відповіді міністерства, теплих речей вони вже отримали із запасом. Однак більшість військових як і раніше ходять у легкій формі.

"Ми ходимо в демісезонній, піддягаємо під неї по 5 светрів. Холоднеча шалена. Особливо сьогодні - просто замерзли. Хлопці захворіли дуже", - сказав телефоном волонтеру Юлії Гончаровій один з військових, який служить у Маріуполі.

"Я ненавиджу перший сніг. Тому що вони там всі роздягнені, на 110 осіб - 9 берців зимових, курток немає, бушлатів немає, нічого немає", - каже Гончарова.

Нагадаємо, міністр оборони Гелетей заявляв раніше, що постачання зимової форми та іншого обмундирування необхідно завершити до 10 жовтня.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ