Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: Дмитро Донцов – націоналіст в добі фашизму: відбулася презентація книги львівського історика
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

"Дмитро Донцов – націоналіст в добі фашизму": відбулася презентація книги львівського історика

19 вересня о 16.00 у рамках тематичного кластера «Історія» 26 BookForum у Науковій бібліотеці Львівського університету (вул. Драгоманова, 5) відбулась презентація книги львівського історика, професора Українського католицького університету Олександра Зайцева «Націоналіст у добі фашизму. Львівський період Дмитра Донцова: 1922–1939 роки» (видавництво «Критика»).

Про це йдеться у повідомленні Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені І. Франка у Facebook.

Модератором заходу виступив Андрій Павлишин, який наголосив, що у монографії представлений зразок критичної інтелектуальної біографії Дмитра Донцова у його львівський період діяльності.

Автор, презентуючи видання, зазначив, що у своїй книжці розглядає в історично-соціальному вимірі причини умовного успіху «чинного націоналізму» в міжвоєнний період, простежує світоглядну еволюцію його головного ідеолога Дмитра Донцова і роздумує над впливом на цю доктрину фашистських та націонал-соціалістичних ідей та практик.

Це спроба нового погляду на постать відомої особистості. Донцов постає перед читачем в динаміці та трансформації своїх світоглядних поглядів, а тим самим – ідеології українського націоналізму. Д. Донцов поділяв також ідеологію фашизму, але фашистом себе не вважав.

Він був інтегральним націоналістом, розглядав націю як колективну особистість, наділену волею до життя й до влади. Його ідеологія була орієнтована на майбутнє, а не на відродження ідеалізованого минулого. Таким чином, в рамках тринадцяти параграфів читач зможе ближче познайомитись з непересічною постаттю та ідейним натхненником і пропагандистом українського інтегрального націоналізму міжвоєнної доби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ