Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дмитрові Кунціку забракло одного голоса, щоб стати секретарем Самбірської міськради

Сьогодні, 26 квітня, відбулося чергове пленарне засідання Самбірської міської ради 5-го демократичного скликання. Знову розглядалося питання секретаря міської ради. Самбірський міський голова Михайло Кіт наголосив на тому, що внаслідок затримки з призначенням на цю посаду призупинено процес розвитку міста – потрібно прибирати дороги, асфальтувати вулиці, зайнятися ремонтом будинків, а тому закликав депутатів до конструктивної праці. Перед голосуванням втретє було запропоновано кандидатури Дмитра Кунціка, із заявою від низки громадських організацій міста та політичних партій виступив депутат Самбірської МР Зорян Попадюк. Про це повідомив кореспондент «Гал-info» у Самборі.

У ній, зокрема, сказано: «Громадські організації та політичні партії міста Самбора з усією відповідальністю звертають увагу депутатів на те, що запропонований Самбірським міським головою кандидат на посаду секретаря міськради Дмитро Іванович Кунцік є людиною, яка має недобру славу серед мешканців міста, самбірчани пам’ятають випадок, коли Дмитро Кунцік разом з іншим міліціонером жорстоко побив громадянина Урущака, який став випадковим свідком того, як згадані правоохоронці виривали хрест, встановлений на місці майбутнього храму Святої Покрови по вул. І. Франка у Самборі. Більше того, є інші обставини, які відомі самбірчанам, і є моральною та політичною перешкодою, аби погодитися на кандидатуру Дмитра Кунціка і можуть бути оприлюднені у разі, коли міський голова вперто пропонуватиме цю кандидатуру.»
Одночасно депутат Попадюк звернувся до книжки Василя Семчишина «Короткий хронологічний літопис міста Самбора», виданої у 1992 році. Було зачитано цитату: «4 липня 1989 року жорстоко побито Урущака М., випадкового свідка руйнування хреста заступником начальника міліції Д. Кунціком і міліціонером М. Батогом. Пізніше хрест було повернуто на попереднє місце біля каплички на колишньому цвинтарі, його знайшов у Дністрі Андрейко П. 23 липня 1989 року».
Одразу після виступу слово попросив депутат Дмитро Кунцік, який заперечив свою причетність до цього, і сказав, що не мав і не має до цього жодного відношення. Кримінальну справу за цим фактом закрито і жодних звинувачень в його бік немає, однак депутат Зорян Попадюк, «крім інтриг, більше нічого не може зробити, як і «Наша Україна», діяльність якої бачимо не тільки в Самборі, а й у Києві.»
Міським головою Самбора Михайлом Котом було оголошено перерву для підготовки до голосування з приводу обрання секретаря міської ради. Хоча перерву було оголошено на 10 хвилин, вона тривала більш як півгодини, у цей час міський голова мав розмову з  депутатами (дев’ять осіб) від БЮТу. Прикметним є те, що під час першого голосування щодо секретаря міськради БЮТівці відмовились взяти участь у голосуванні (голосував лише один депутат), вдруге взяли бюлетені 5 депутатів від БЮТу. Сьогодні ж пішли голосувати всі депутати від БЮТу, присутні на сесії.
Також безпосередньо перед голосуванням депутат Тарас Зембіцький запропонував створити тимчасову комісію, аби з’ясувати питання, порушені у заяві Зоряна Попадюка, однак ця пропозиція не набрала необхідних 10 голосів. Результати голосування щодо обрання секретаря міськради взяли участь 28 депутатів з 31 включно з міським головою, утрималися 2, проти – 11, за – 15 голосів. Депутатові Дмитрові Кунціку забракло одного голоса, щоб бути обраним секретарем міської ради. Тепер міський голова оголосив перерву до п’ятниці, 28 квітня.
Нагадаємо, що депутат Дмитро Кунцік єдиним пройшов за списком СПУ, хоча сам є позапартійним.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ