Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дні Львова у Дніпропетровську: подарують скульптуру лева

30-31 березня у Дніпропетровську пройдуть "Дні Львова". Львів'яни планують полдарувати місту на Дніпрі «фірмовий» сувенір - скульптуру лева, яку розмальовав львівський художник Володимир Костиркою під час фестивалю «Парад Левів». Скульптуру майстер назвав «Лев пап'є-маше з «Gazette». Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Знайомство зі Львовом розпочнеться цієї п’ятниці о 10.00 год у приміщенні Дніпропетровської міської ради. З метою залучення додаткових туристів до Львова заступник міського голови Львова Василь Косів та президент Львівського туристичного альянсу Марк Зархін зустрінуться з дніпропетровськими  туристичними операторами.

«Днями Львова з одного боку ми руйнуємо багато стереотипів, які існують в Україні про Львів, – показуючи яким насправді привітним є наше місто і мешканці. З іншого – ми залучаємо нових туристів до міста, аби розвивалась наша туристична інфраструктура. А це заклади харчування, готелі, сфера послуг. Адже це і робочі місця наших львів’ян, і кошти до бюджету», - зауважив начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Андрій Москаленко.  

 Офіційне відкриття Днів Львова планують на 12:00 год на площі Європейській, де впродовж наступних двох днів волонтери розповсюджуватимуть ексклюзивні листівки «Запрошуємо до Львова». Ввечері дніпропетровці зможуть насолодитись виступом гурту ShockоlaD та вуличною виставою «Глорія» від театру «Воскресіння». Ще жителі міста матимуть можливість продегустувати і купити найсмачнішу львівську продукцію від партнерів заходу - компаній «Світоч», «Лімо» та «Кава зі Львова».

Заступник міського голови Львова Василь Косів проведе відкриту лекцію перед місцевими студентами на тему «Львів – культурна столиця». Окрім того, дніпропетровським школярам подарують книжки зі Львова, а в централізованій системі публічних бібліотек міста для дорослих відбудеться зустріч з львовознавцем Ільком Лемком, який  презентуватиме авторські роботи.

Нагадаємо, що Львів вже не вперше демонструє себе Україні в такий спосіб. Дні Львова успішно відбулися у Харкові, Одесі та Луганську минулого року. Також Львів презентував себе у Київському національному університеті ім. Т. Шевченка та НУ «КПІ».

Головним партнером Днів Львова у Дніпропетровську є компанія «Світоч», «Кава зі Львова», «Лімо», Туристичний Альянс, Чудотур та «Mcdonalds».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ