Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

До 100-ї річниці ЗУНР створять фільм на основі біографії Миколи Красовського

У межах підтримки проектів регіонального кінематографу, для виконання яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету у 2018 році, підтримано 12 кінопроектів, в тому числі документальний фільм про життєвий шлях видатного українця, одного з творців служб Української Народної Республіки - Миколи Красовського, «Справа життя Миколи Красовського», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На основі його біографії буде вперше висвітлено невідомі сторінки української історії періоду Визвольних змагань. Своїм змістом фільм буде цікавий не лише глядачам України, а й світу, що дасть змогу популяризувати серед широкого загалу невідомі сторінки української історії, ствердити наш європейський цивілізаційний вибір та піднести міжнародний авторитет України.

Проект «Справа життя Миколи Красовського» є ґрунтовно виконаним дослідженням, із фаховим заглибленням в історичний матеріал. Особливої уваги заслуговує факт залучення до проекту маловідомих історичних документів та кіноматеріалів, а також знаних вчених.

Окрім подання історичного фактажу, автори зроблять спробу розкриття духу епохи через долю конкретної особистості, яка була активним учасником тодішніх політичних процесів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ