Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До 1-15 липня можна звертатись в районні адміністрації з проханням посприяти у встановленні будинкових лічильників тепла

«Враховуючи ситуацію, яка склалась в державі у зв’язку з подорожчанням газу Львівська міська влада на місцевому рівні намагається допомогти мешканцям у тому, щоб вони могли отримувати послуги та реально за них проплачувати. Тому ініціативні групи мешканців будинків, які хочуть обладнати свій будинок приладом обліку повинні звернутися в районну адміністрацію зі згодою взяти дольову участь у фінансуванні робіт з його встановлення. 50% вартості лічильника бере на себе міський бюджет» — зазначив під час прес-конференції начальник управління з питань житлово-комунального господарства Львівського міськвиконкому Ігор Базарник.
Мешканці можуть звернутися з таким проханням до 1 липня, в крайньому випадку – до 15 липня у свою районну адміністрацію. Сьогодні в місті із 1486 будинків обладнаних системами центрального опалення 890 мають теплові лічильники. При їх встановленні буда застосована схема фінансування 50 на 50, тобто місто за свої гроші купило лічильник, а мешканці, зібравши кошти, цей лічильник встановили. Районні адміністрації, підприємства житлового господарства звернулися до мешканців 596 будинків, які ще не обладнані тепловими лічильниками  з пропозицією їх встановити. Встановлення лічильника коштує в середньому 10-12 тисяч гривень, з них половину оплачує міський бюджет. Ігор Базарник зазначив, що кошти на встановлення лічильників не були передбачені в бюджеті, проте міський голова зібрав нараду фінансистів, під час якої було вирішено кошти, передбачені на закупівлю сміттєвозів та іншої техніки для міста перепрофілювати на закупівлю лічильників.
З цього приводу міський голова звернувся до мешканців міста, де зазначив, що на засіданні міськвиконкому буде прийняте рішення про 50% компенсацію мешканцям за встановлення будинкових теплових лічильників, а також визнано пріоритетом пошук коштів для запровадження енергозберігаючих технологій, зокрема Андрію Садовому вдалось домовитись з НАК «Нафтогаз України» про виділення Львову безвідсоткового довготермінового кредиту у розмірі 20-30 млн. грн.. для модернізації котелень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ