Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До 15 жовтня триває відбір учасників на V Всеукраїнський молодіжний саміт ООН

Триває відбір учасників на V Всеукраїнський молодіжний саміт ООН, який буде проведено 5-8 грудня у Києві. Учасники Саміту відбиратимуться експертною комісією згідно з аплікаційними формами, котрі мають бути заповнені в електронному вигляді на сайті www.mdg.ids.org.ua до 15 жовтня 2006 року.
Щоб потрапити на Саміт, всі охочі пройдуть ретельний відбір. Мета відбору – зібрати на саміті активних та прогресивних представників молоді, які зможуть зробити внесок у досягнення мети Саміту та надалі поширювати отримані знання серед молоді в своїх регіонах. Учасниками Саміту стануть 150 молодих людей (віком 18-35 років) з усіх регіонів України.
Цьогоріч Всеукраїнський молодіжний саміт ООН буде проведено вже вп’яте. Цього року Молодіжний саміт розглядатиме питання розвитку соціального партнерства в Україні.
Починаючи з 2002 року Представництво ООН в Україні залучає молодь зі всієї України до відкритого діалогу щодо Цілей Розвитку Тисячоліття, які полягають в покращенні життя кожного громадянина країни та гарантії основних прав людини: права на життя, на охорону здоров'я, якісну освіту тощо. Таким чином, молодь набуває досвід прийняття рішень щодо актуальних питань та проблем країни, шукаючи на них відповіді та налагоджуючи ефективний діалог з владою.
Метою Всеукраїнського молодіжного саміту ООН - 2006 є розробка дієвих механізмів взаємодії молодіжних ініціатив із владою на всіх рівнях, а також стратегії підтримки молодіжних ініціатив та рекомендацій щодо державної молодіжної політики з метою забезпечення створення безпечного середовища для молоді та досягнення Україною Цілей Розвитку Тисячоліття.
Саміт триватиме 4 дні. Його програма складатиметься із роботи учасників в комісіях, комітетах, пленарних засіданнях та „круглих столах”. Ще під час відбору учасників на Саміт, вони будуть розподілені: за шістьма комісіями - в яких учасники будуть працювати протягом першого дня саміту, та дев’ятьма  комітетами, в кожному з яких працюватиме по 16-18 осіб. У кожному комітеті/комісії працюватимуть експерти та представники влади, які зможуть надавати експертну оцінку та рекомендації щодо роботи комітету/комісії, відповідати на питання учасників. Результатом роботи кожного комітету є розробка ефективних механізмів вирішення у співпраці із владою проблем, що обговорюються. Результати напрацювань комітетів будуть застосовуватися молодими лідерами в усіх регіонах для розв`язання місцевих проблем.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ